Nyheder

Er du studerende i Danmark?

Er du studerende i Danmark?

Lige nu tager vi rundt på uddannelsesinstitutioner i hele landet. Undervisere fra UCplus møder internationale studerende og giver dem deres allerførste dansklektioner.

– Men hvorfor lære dansk? Jeg bliver sikkert ikke i Danmark særlig længe…

Rejser er uforudsigelige. Det sker ofte, at internationale studerende ombestemmer sig og alligevel bliver lidt længere. Måske bliver du knyttet til nogen, som bor i Danmark. Måske opdager du, at du har gode jobmuligheder her. Måske har du helt andre grunde. Men ligegyldigt hvad der får dig til at blive i Danmark, vil du få meget mere ud af dit ophold, hvis du taler sproget. Du vil få mulighed for at deltage i lokalsamfundet og i sociale begivenheder.

– Men alle taler jo engelsk…

Vi vil ikke lyve over for dig. De fleste danskere kan godt tale engelsk. Men gode vittigheder bliver stadig for det meste fortalt på dansk. Small talk i kantinen er bliver uendelig kedeligt, hvis man ikke forstår et ord. Avisernes overskrifter er på dansk og det er skilte og plakater primært også.

– Men dansk er så svært at lære…

Om et sprog er svært at lære afhænger af, hvem der skal lære det. Dansk er ligesom engelsk et germansk sprog. Det engelske ord ”egg” er faktisk det danske ord ”æg”, som kom til UK med vikingerne. Du vil finde mange ligheder mellem dansk og andre sprog, du har kendskab til.

Desuden lover vi, at du får det sjovt sammen med dine studiekammerater, når du går til dansk.

Vi underviser i dansk her:

  • DDSKS – Den Danske Scenekunst Skole
  • DTU – Danmarks Tekniske Universitet
  • DMJX – Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
  • EAAA – Evervsakademi Aarhus
  • EASV – Erhvervsakademi Sydvest
  • ITU – IT-Universitetet i København
  • KADK – Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler
  • RMC – Rytmisk Musikkonservatorium
  • SDU Sønderborg – Syddansk Universitet

Læs mere om Dansk for internationale studerende

Kortere vej til dansk

Nu har København fået en ny metrolinje ”M3” eller ”Cityringen”, som den kaldes. En af de nye metrostationer er ”Nørrebro”. Det tager mindre end 4 minutter at gå fra ”Nørrebro” til vores lokaler på Drejervej. For mange kursister betyder det, at de kan komme hurtigere til danskundervisning. Og så behøver de heller ikke at cykle på regnfulde efterårsdage.