08.04.24 | Ikke-kategoriseret

UCplus i Tønder – et unikt sprogcenter i vækst

I det sydvestlige hjørne af Danmark finder vi UCplus Sprogcenter Tønder. Centeret blev indviet af Tønder Kommunes borgmester den 5. januar med 250 kursister. Nu, blot 3 måneder senere, er der allerede kommet 100 nye kursister til, og medarbejderstaben er blevet udvidet for at kunne følge med tilstrømningen af de nye kursister. Læs med og bliv klogere på, hvad der ellers kendetegner Sprogcenter Tønder.

Anna kursist
Her ses det stærke hold bag UCplus Sprogcenter Tønder.

Central placering i en unik bygning giver gode undervisningsmuligheder

UCplus Sprogcenter i Tønder har til huse i en af Tønders smukkeste bygninger, nemlig den gamle retsbygning i Nørregade. Den meget centrale placering i byen, blot et stenkast fra gågaden og busstationen, gør det nemt for kursisterne at komme til sprogcenteret.

Undervisningen foregår i flotte lokaler, blandt andet den gamle retssal, hvor kursister kan se de gamle og velbevarede træpaneler og billeder af kongeparret, Dronning Margrethe og Prins Henrik, fra dengang retsbygningen var i brug.

Sprogcenterets undervisere gør meget ud af at inddrage bygningens historie i deres undervisning, så kursisterne både bliver gode til at tale dansk, men også får viden om den by, de bor i, og det danske samfund. Kursisterne kommer fx. på rundvisning i det gamle arresthus lige bag sprogcenteret, og besøget bliver starten på en gennemgang af, hvordan det danske retssystem fungerer.

Herudover har de været på besøg på det lokale bibliotek, hvor de både blev klogere på, hvor de kunne finde de bøger, som svarer til deres niveau, men også, hvor mange andre aktiviteter der foregår på et dansk bibliotek.

Sidst men ikke mindst, har kursisterne også været på tur til Tønders vartegn; det 40 meter høje vandtårn, hvor kursisterne fik et flot blik ud over byen og Tøndermarsken, og hvor de både kunne se og mærke Wegners forkærlighed for træ og minimalistiske design.

Anna kursist

Danskundervisningen foregår blandt andet i den gamle retssal, hvor der hænger billeder af Dronning Margrethe og Prins Henrik, fra dengang salen var i brug.

Et trygt studiemiljø giver glade kursister

Kursisterne på UCplus’ sprogcenter i Tønder kommer fra mange forskellige lande i verden, lige fra USA til Usbekistan. De mange nationaliteter kan ses i et af sprogcenterets lokaler, hvor der hænger et stort verdenskort på væggen, og hvor små knappenåle viser, kursisternes oprindelige hjemlande.

At flytte til et nyt land, og samtidigt at skulle lære et nyt sprog er ikke altid ligetil, og derfor gør alle medarbejderne på sprogcenteret meget ud af at skabe et rart og trygt miljø, så kursisterne føler sig velkomne og får mod på at kaste sig ud i det danske.

Anna kursist

Når der er pause, holder kursisterne af at få en kop kaffe og at sidde og snakke sammen ved centerets halvmåne-formet sofaarrangement.

Om UCplus Sprogcenter Tønder

Sprogcenteret tilbyder danskundervisning på alle niveauer af den officielle Danskuddannelse i Tønder, i Toftlund, hos lokale virksomheder, uddannelsesinstitutioner og online. Det betyder, at kursister kan deltage i danskuddannelsen, hvor og hvornår det passer dem bedst.

Underviserne har stor erfaring med at hjælpe alle kursister godt igennem deres kursusforløb og i mål med deres ambitioner. Det er UCplus’ ambition er at få hver eneste kursist godt i gang i Danmark gennem danskundervisning af høj kvalitet.

Vil du i gang, så ring +45 31 36 76 41 eller skriv en e-mail til toender@ucplus.dk

Cookies