FVU

FVU er for dig, som gerne blive bedre til at læse og skrive dansk. Det er et gratis tilbud, men du skal kunne noget dansk i forvejen for at blive optaget.

På FVU har vi fokus på de tekster, som er vigtige for dig. På alle arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner skal man læse, skrive og forstå tekster. Det er de tekster, du møder i hverdagen, vi arbejder med på FVU.

Du kan bruge FVU-læsning trin 4 til at søge om dansk statsborgerskab. Og du kan bruge FVU-læsning trin 2 og 3 til at søge om permanent opholdstilladelse i Danmark. Kombinerer du FVU-læsning trin 4 med FVU-matematik trin 2, kan du søge ind på en erhvervsuddannelse.

Desuden er FVU et godt supplement til Danskuddannelse på de høje moduler.

FVU-start, -læsning og -matematik

FVU (Forberedende VoksenUndervisning) består af kurserne: FVU-Start, FVU-læsning og FVU-matematik.

  • FVU-start er et kursus, som forbereder dig til FVU-læsning. Det er tilrettelagt for udlændinge, og derfor får du også træning i mundtlig dansk.
  • FVU-læsning er opdelt i trin 1-4. Hvert trin afsluttes med en trinprøve. Når du har bestået trinprøven, kan du rykke videre til næste trin. På FVU-læsning arbejder vi intensivt med grammatik, læsestrategier og ordforråd.
  • FVU-matematik er opdelt i trin 1-2, som begge afsluttes med en trinprøve. Vi arbejder med de matematiske problemer, du møder i din hverdag – på arbejdspladsen og som borger. Vi laver bl.a. opgaver med tal, tabeller og figurer.

Kom i gang med FVU

FVU er gratis, men kræver at du har et vist niveau. Derfor skal du altid til en screening, før du kan starte. Når vi har fundet dit niveau, kommer du på et hold, der passer dig.

Du kan gå til FVU om dagen, om aftenen eller online.

Coronavirus i Danmark

På UCplus følger vi regeringens anbefaling i forbindelse med Corona-risiko og lukker for undervisning på UCplus Sprogcentre i perioden fra 16. marts til 30. marts.

Vi tilbyder dog online-undervisning, og som kursist vil du blive informeret om dette af din underviser.

Du er velkommen til at kontakte os på telefon 44870166 eller mail info@ucplus.dk, hvis du ønsker at tilmelde dig eller har spørgsmål i forbindelse med din undervisning. Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Vi holder dog lukket for personlig henvendelse i hele perioden.

Læs mere