Prøver

Hos UCplus afholder vi de statskontrollerede prøver:


Hvornår
Alle prøverne finder sted to gange om året – i maj/juni og november/december. Se datoer for prøver og tilmelding længere nede.


Hvor
Vi afholder prøverne i København, Greve, Silkeborg og Ringkøbing.


Priser
Du skal betale et gebyr for at gå op til danskprøverne: PD1, PD2, PD3 og studieprøven samt vidensprøverne: Indfødsretsprøven og Medborgerskabsprøven.

Gratis for kursister på UCplus
PD1, PD2, PD3 og Studieprøven er gratis for kursister på UCplus.

Forbered dig til prøverne hos UCplus
På UCplus bliver du godt forberedt til danskprøverne. Vi har informationsmøder om alle danskprøverne og vi har prøveforberedende PD3-hold og Studieprøve-hold i København.

Tilmeld dig de forberedende hold her:
PD3-hold
Studieprøve-hold 

Vi har også Facebook-grupperne: PD3 på UCplus, PD2 på UCplus og PD1 på UCplus. Her bliver du inspireret og opbygger et netværk, mens du bliver klar til prøven. Du finder grupperne på vores Facebook side.

 

Danskprøver

 

Studieprøven

Skriftlig del afholdes næste gang 14. november. 2022.

Mundtlig del af prøveterminen er fra 5.-16. december 2022.

Studieprøven er den afsluttende prøve på Danskuddannelse 3, modul 6. Det er det højeste niveau i Danskuddannelsessystemet. Du kan blandt andet bruge Studieprøven, hvis du vil studere i Danmark.

Studieprøven består af en skriftligt og mundtlig del. Den skriftlige del består af: Læseforståelse (1 og 2) og skriftlig fremstilling. Til den mundtlige prøve bliver du testet i lytteforståelse og mundtlig kommunikation. Er det første gang, du tilmelder dig Studieprøven, er det et krav, at du tilmelder dig både den skriftlige og den mundtlige del. Hvis du ikke består begge dele i første forsøg, kan du prøve igen ved at tilmelde dig den del, du ikke bestod. Derfor kan du også tilmelde dig den skriftlige og den mundtlige del enkeltvis.

Studieprøven er gratis for kursister på UCplus, som er tilmeldt modul 3.6.

Tilmelding er lukket for denne omgang.

 

Prøve i Dansk 3

Skriftlig del er afholdes næste gang 15. november 2022.

Mundtlig del af prøveterminen er fra 5.-16. december 2022.

PD3 er den afsluttende prøve på Danskuddannelse 3, modul 5. Du kan blandt andet bruge PD3 til at søge om dansk statsborgerskab.

PD3 består af en skriftligt og mundtlig del. Den skriftlige del består af: Læseforståelse (1 og 2) og skriftlig fremstilling. Til den mundtlige prøve bliver du testet i lytteforståelse og mundtlig kommunikation.

PD3 er gratis for kursister på UCplus, som er tilmeldt modul 3.5.

Tilmelding er lukket for denne omgang.

 

Prøve i Dansk 2

Skriftlig del afholdes næste gang 16. november 2022.

Mundtlig del af prøveterminen er fra 5.-16. december 2022.

PD2 er den afsluttende prøve på Danskuddannelse 2, modul 6. Du kan blandt andet bruge PD2 til at søge om permanent opholdstilladelse.

PD2 består af en skriftligt og mundtlig del. Den skriftlige del består af: Læseforståelse (1 og 2) og skriftlig fremstilling. Til den mundtlige prøve bliver du testet i lytteforståelse og mundtlig kommunikation.

PD2 er gratis for kursister på UCplus, som er tilmeldt modul 2.6. 

Tilmelding er lukket for denne gang.

 

Prøve i Dansk 1

Skriftlig del afholdes næste gang 17. november 2022.

Mundtlig del af prøveterminen er fra 5.-16. december 2022.

PD1 er den afsluttende prøve på Danskuddannelse 1, modul 6. Du kan blandt andet bruge PD1, når du søger job.

PD1 består af en skriftligt og mundtlig del. Den skriftlige del består af: Læseforståelse (1 og 2) og skriftlig fremstilling. Til den mundtlige prøve bliver du testet i lytteforståelse og mundtlig kommunikation.

PD1 er gratis for kursister på UCplus, som er tilmeldt modul 1.6.

Tilmelding kan ske ved at skrive til mle@ucplus.dk. Skriv PD1 i emnetfeltet.

Husk!

Ved både den skriftlige og den mundtlige danskprøve skal du vise gyldig billed-ID for at få lov at deltage i eksamen. Læs mere om kravene til legitimation.

Prøverne afholdes efter bestemmelserne i prøvebekendtgørelsen og karakterbekendtgørelsen. Læs mere på ministeriets hjemmeside.

 

Vidensprøver

 

Medborgerskabsprøven

Medborgerskabsprøven afholdes næste gang 23. november 2022.

For at få permanent opholdstilladelse skal udlændinge i Danmark bl.a. opfylde 2 ud af 4 betingelser. Man kan opfylde en af disse betingelser ved at bestå Medborgerskabsprøven. Man vil blive testet i danske samfundsforhold, dansk kultur og historie.

Prøven er en multiple choice-test med 25 skriftlige spørgsmål. Man skal svare rigtigt på minimum 20 spørgsmål for at bestå.

Tilmelding er endnu ikke åben.

 

Indfødsretsprøven

Indfødsretsprøven afholdes næste gang 23. november 2022.

Indfødsretsprøven er en prøve i samfundsforhold i Danmark, dansk kultur og historie. Udlændinge i Danmark skal bestå Indfødsretsprøven og opfylde en række andre betingelser for at få dansk statsborgerskab.

Prøven er en multiple choice-test med 45 skriftlige spørgsmål. Man skal svare rigtigt på minimum 36 spørgsmål for at bestå.

Tilmelding er endnu ikke åben.

 

Cookies