21.05.24 | News

UCplus’ studiecafé var en kæmpe hjælp for Julia

På blot to år har Julia formået at gennemføre danskuddannelsen og få job i København. Læs, hvorfor hun gerne vil lære dansk, og hvordan hun har brugt UCplus’ studiecafé som en ekstra hjælp på uddannelsen.
Anna kursist
Julia deltog i UCplus’ studiecafé, fordi hun gerne vil lære mere dansk, og hun oplevede caféen som et meget åbent og trygt sted, hvor alle kunne komme og stille spørgsmål. Foto: Privat.

Studiecafé skaber rum til ekstra læring

Julia kom til Danmark fra Belarus for to år siden som medfølgende ægtefælle. Hendes mand havde fået et spændende job ved en international virksomhed i København, og derfor rykkede de teltpælene op og bosatte sig med deres to døtre på Østerbro. Til trods for at både Julia og hendes mand havde meget at se til, da de ankom, så var Julia fast besluttet på at lære dansk.

”Jeg startede med at lære dansk hos UCplus, efter jeg havde været her i tre måneder. Jeg vil gerne kunne snakke med lærerne og kunne skrive beskeder på Aula. For mig er det vigtigt, at jeg forstår de mennesker, jeg møder. Og jeg vil gerne blive en del af det danske samfund.”

Ikke nok med at Julia dukkede op til danskundervisning to gange om ugen, hun valgte også at benytte sig af UCplus’ studiecafé på Sprogcenteret i Gyldenløvesgade.

”Jeg kom i studiecaféen, fordi jeg gerne vil lære mere. Jeg havde alle mulige spørgsmål, fx hvordan skulle jeg skrive på Aula, at jeg gerne ville invitere mine døtres venner til legeaftaler. Det var en stor hjælp for mig, og jeg oplevede caféen som et meget åbent og trygt sted, hvor vi alle kunne komme og stille spørgsmål.”

Består PD3 på under to år og finder job

Julias store indsats for at lære dansk førte til gode resultater. Hun gennemførte hele danskuddannelsen og bestod sin PD3-eksamen på under to år, hvorefter hun fik tid til at søge job.

Med i bagagen fra Belarus har Julia en master i marketing, og hun har hele tiden haft et ønske om at kunne bruge den viden, hun har, i et job i Danmark.

Jobsøgningsprocessen var lidt udfordrende til at begynde med, men Julia blev ved med at holde hovedet højt, og hun fortsatte med at gøre alt, hvad hun kunne for at øve sit dansk.

”Jeg læser nyheder på dansk, og jeg ser danske serier. Jeg taler dansk med de andre forældre på min døtres skole og børnehave, og i bordtennisklubben, hvor jeg både kan have det sjovt med at spille samtidig med, at jeg bruger mit dansk.”

Endnu engang har Julias beslutsomhed båret frugt, og hun har nu fået job som marketingkoordinator hos In Store Marketing Denmark.

Sådan kommer du i gang med Danskuddannelsen

UCplus tilbyder de tre officielle danskuddannelser, som giver dig adgang til officielle prøver og en god start i Danmark. Uddannelsen tilbydes på tre niveauer, og hvert niveau består af seks moduler. Du vil blive tilbudt at starte på netop det niveau, der passer til det antal års skolegang, du har, og dine kvalifikationer.

Læs mere om danskuddannelsen og tilmeld dig her

Cookies