Online danskundervisning var den perfekte løsning for indisk IT-konsulent i Aarhus

Utsav Jain er uddannet softwareingeniør i Indien. En kortvarig arbejdsopgave i Danmark i 2017 blev starten på en rejse ind i dansk sprog, kultur og arbejdsliv. Og nu er Utsav på mange måder nået frem til sin drømmedestination. Han har fået et job som IT-konsulent hos Capgemini i Aarhus, et job han virkelig brænder for. Og efter han bestod Prøve i Dansk3 (PD3), har han fået permanent opholdstilladelse i Danmark.

Han fortæller, hvad det har betydet for ham at lære dansk, og baseret på hans egne erfaringer, giver han tre gode råd til andre, som gerne vil lære dansk og arbejde i Danmark.

Anna kursist
Som IT-konsulent rejser Utsav Jain meget, og derfor har UCplus’ tilbud om online danskundervisning været en perfekt løsning for ham.

At lære dansk åbner mange døre – både på jobbet og socialt

Da Utsav først kom til Danmark, følte han sig som en fisk på land, fordi han ikke kunne dansk. Han oplevede, at hans manglende sprogfærdigheder skabte barrierer for ham, fordi det blev svært at skabe nye relationer. Han fornemmede, at han havde behov for at komme i gang med professionel og struktureret undervisning, men undervisningen skulle også kunne forenes med, at han ofte var ude at rejse med jobbet. Med hjælp fra kolleger fandt han frem til UCplus’ online danskundervisning.

“UCplus’ onlineundervisning var den helt rigtige løsning for mig. Fleksibiliteten passede til min travle tidsplan, og den interaktive tilgang har holdt mig motiveret. Mine undervisere guidede mig tålmodigt igennem, og de mindede mig om, at selv små skridt er fremskridt.”

At lære sproget og at dykke ned i dansk kultur og værdier har gjort en stor forskel for Utsav. Barriererne er der ikke længere, og nu kan han kommunikere meget bedre.

“Jeg er en værdsat ven og kollega, ikke kun den stille it-fyr længere. Jeg kan endelig udtrykke mig klart. Jeg kan forstå nyheder og chatte med naboer, og nu føler jeg mig som en del af fællesskabet på en måde, jeg ikke troede var mulig.”

Danskuddannelsen banede vej for permanent opholdstilladelse

Utsav har længe haft en drøm at kunne slå sig ned i Danmark, og derfor var det et stort og vigtigt skridt, at han tog Danskuddannelsen og fik bevis på, at han havde bestået PD3 prøven, som herefter førte til, at han fik permanent opholdstilladelse:

“Det var en dør, der åbnede op til en helt ny verden. Det er ikke bare et stykke papir, for mig er det et symbol på at høre til. Det har givet mig en sikkerhed, som betyder, at jeg kan trives både personligt og professionelt.”

Utsavs tre gode råd til dig, der skal lære dansk

Få hjælp fra dine lærere

At lære dansk er ikke altid let. Husk, at du kan søge støtte hos dine lærere. Fortæl dem, hvordan du har det, og de vil helt sikkert hjælpe og tilpasse undervisningen, så du kan komme videre.

Find dine superkræfter

Dedikation, beslutsomhed og disciplin er dine superkræfter. Dedikation betyder at du fokuserer på at lære dansk. Beslutsomhed holder dig i gang trods udfordringer, og disciplin hjælper dig med at blive ved hver eneste dag.

Vær god ved dig selv

At lære et nyt sprog er et eventyr! Du forlader din komfortzone, og du møder udfordringer undervejs. Husk at fejre dine sejre, store og små, og fokuser på dine fremskridt.

Lær dansk hos UCplus

UCplus tilbyder de tre officielle Danskuddannelser, som giver dig adgang til officielle prøver og en god start i Danmark. Uddannelsen tilbydes på 3 niveauer, som hver består af 6 moduler. Du vil blive tilbudt at starte på netop det niveau, som passer til det antal års skolegang du har og dine kvalifikationer.

Læs mere og tilmeld dig her

Cookies