Sprogcenter Silkeborg hjælper kursisterne videre

På UCplus sprogcenter i Silkeborg arbejdes der hver dag på at skabe trygge rammer og gode forudsætninger for, at kursisterne kan blive dygtige til dansk og klare sig godt i Danmark. Vi har talt med nogle af kursisterne og med Sprogcenterchef Sarah Smedemark Johnsen om, hvad der skal til for at blive god til dansk.
Anna kursist
Sprogkonsulenterne på UCplus Sprogcenter i Silkeborg gør sig umage med at skabe et rart læringsmiljø på alle hold, så kursisterne føler sig trygge og tør kaste sig ud i at tale dansk.

Sprogkonsulenter prioriterer personlig kontakt og god vejledning

At flytte til Danmark som udlænding byder typisk på en række udfordringer: nyt job, ny bolig, nye venner og ikke mindst et nyt sprog. På UCplus’ sprogcenter i Silkeborg er de opmærksomme på disse udfordringer. Sprogcenterchef Sarah Smedemark forklarer:

“Vores sprogkonsulenter har gode relationer til kursisterne, og hvis der er nogen, som af en eller anden grund ikke kommer til undervisning et par gange, så skriver vi til dem, at ‘vi savner dig i undervisningen’. Det er vigtigt, at de ved og mærker, at de ikke bare er et nummer i et system, men at vi ser dem som individer, og at vi gerne vil hjælpe dem med at lære dansk, så de kan få job og finde venner.”

FVU er en god vej til mere dansk

Udover Danskuddannelsen tilbyder sprogcenteret i Silkeborg også FVU-dansk. Dette er undervisning til voksne, der ønsker at forbedre deres danskfærdigheder, især dem, der har brug for bedre kompetencer i dansk sprog, læsning og skrivning. Sorina og Alina, to kursister fra Rumænien, deltager på et FVU-hold. Sorina er supervisor i Housekeeping på Hotel Scandic i Silkeborg og Alina er rengøringsmedarbejder i en lille virksomhed. Begge værdsætter muligheden for at tage FVU dansk hos UCplus, da deres jobs ikke giver dem mange muligheder for at øve dansk.

“Det er meget vigtigt for mig at komme på sprogcenteret, for jeg vil gerne blive bedre til dansk,” fortæller Sorina. Og Alina tilføjer: “Jeg er rigtig glad for undervisningen nu. Jeg føler, at jeg udvikler mig her, og jeg får lyst til at tale mere.”

Sprogcenteret giver selvtillid til japanske Chihiro

I 2017 rejste japanske Chihiro til Aarhus for at studere det danske velfærdssystem som en del af sin bachelor i globale studier. Her mødte hun sin danske mand. Efter nogle år i Japan besluttede parret at flytte tilbage til Danmark. Chihiro startede på UCplus sprogcenter i august 2023 for at blive bedre til dansk. Hun har en ambition om at tage en kandidatuddannelse i Danmark og ønsker at kunne tale bedre med sin svigerfamilie.

“Jeg er rigtig glad for undervisningen på UCplus’ sprogcenter. Lærerne er meget venlige og hjælpsomme, og jeg er glad for, at vi både lærer om sproget og dansk kultur. Jeg har rigtig gode venner på mit danskhold, og alle er meget opsatte på at lære dansk godt. Vi får øvet os meget, og det giver mig mere selvtillid til at tale med danskere,” siger Chihiro.

Anna kursist
Til Åbent Hus på Sprogcenteret kunne Chihiro trække på sin japanske baggrund og undervise alle i at lave origami på dansk.

Om UCplus Sprogcenter Silkeborg

Sprogcenteret tilbyder danskundervisning på alle niveauer af den officielle Danskuddannelse både på centeret på Dalgasgade, hos lokale virksomheder og online. Det betyder, at du kan deltage i danskuddannelsen, hvor og hvornår det passer dig bedst.

Uddannelsen tilbydes på tre niveauer, og hvert niveau består af seks moduler. Du vil blive tilbudt at starte på netop det niveau, der passer til det antal års skolegang, du har, og dine kvalifikationer.

Vi tilbyder dog ikke Studieprøven

Vil du i gang, så ring til os på +45 3127 4540 eller skriv en e-mail til Sprogcenterchef Sarah Smedemark Johnsen: ssj@ucplus.dk

Cookies