10.06.24 | Dansk online

Online Danskuddannelse er en gevinst, når hele familien flytter til Danmark

Der er meget at se til, når man som medfølgende partner rykker teltpælene op og bosætter sig i Danmark, og derfor kan det være svært at finde tid til at lære dansk, selvom man ved, at det er vigtigt. Men Katalin og Alessia fandt en løsning. De var begge fast besluttet på at lære dansk, og for at få det hele til at gå op, tog de danskuddannelsen online. Det gav dem nemlig den nødvendige fleksibilitet til både at koordinere familiekalenderen og til at klare danskopgaverne.
Anna kursist
Katalin fra Ungarn og Alessia fra Italien er begge medfølgende partnere. De er glade for at bo i Aarhus, og de vil også meget gerne finde arbejde i området, og derfor arbejder de hårdt på at blive gode til dansk.

At lære dansk er vejen til integration

53-årige Katalin og hendes mand og tre børn er flyttet til Danmark fra Ungarn. De besluttede sig for at rejse på grund af den politiske situation i deres hjemland. Heldigvis fandt Katalins mand et job i Aarhus, og nu er familien faldet godt til. Katalin kommer selv med en baggrund inden for HR, og hun vil meget gerne finde et job i Aarhus, hvor hun kan bruge sin faglighed, og derfor bruger hun mange kræfter på at blive god til dansk.

“Det er vigtigt for mig at lære dansk, så jeg kan blive integreret her, så jeg kan snakke med lærerne i skolen, de andre forældre og med vores naboer.”

Alessia er fra Italien, og bor i Aarhus med sin mand, som er blevet ansat hos Grundfos, og deres to døtre på 9 og 11 år. Ligesom Katalin vil hun også kunne kommunikere ubesværet på dansk i hverdagen, og hun føler, at hun får de bedste forudsætninger fra undervisningen hos UCplus.

“Vi starter altid undervisningen med at snakke sammen om det, vi har lavet. Vores lærer følger godt med i, hvad vi laver, og hun spørger os om de ting, vi skal øve os på. Og vi arbejder både med at blive bedre til at tale, og til at skrive og til grammatik.”

Online danskundervisning er kvalitetsundervisning med en fast lærer

Nærvær, kvalificeret sproglig støtte og fleksibilitet. Det er centrale ingredienser i UCplus’ online danskundervisning. At kunne logge på undervisningen hjemmefra giver en fleksibilitet, som er altafgørende for mange kursister, og Katalin føler, at hun får meget ud af online-undervisningen.

“Vi arbejder med mange interessante emner, som handler om Danmark, fx miljø, ligestilling, uddannelse og børn og arbejdsliv. Vi taler om kultur og traditioner, og det hjælper os med at forstå, hvordan den danske kultur er. Vores lærer er kreativ og præsenterer os for mange forskellige typer opgaver. Det betyder meget for vores læring, at vi har den samme lærer. Hun følger os og ved, hvad vi kan, og hvad vi skal arbejde med. Hun holder os motiveret og giver os mod med at lære og udvikle os – også når det er svært.”

Tina Christiansen, som er en af UCplus onlineundervisere, møder ikke kursisterne fysisk, men hun lærer dem alligevel virkelig godt at kende.

”Jeg har rigtig meget kontakt med kursisterne. Jeg skriver jævnligt med dem, og vi taler altid om, hvordan de har det, og hvad de har lavet, siden vi sidst talte sammen. Og de uformelle snakke skaber et godt fællesskab på holdet samtidig med, at kursisterne øver deres dansk.”

Lær dansk hos UCplus

Vil du også i gang med at lære dansk? UCplus tilbyder de tre officielle Danskuddannelser, som giver dig adgang til officielle prøver og en god start i Danmark. Uddannelsen tilbydes på 3 niveauer, som hver består af 6 moduler. Du vil blive tilbudt at starte på netop det niveau, som passer til det antal års skolegang, du har, og dine kvalifikationer, og du kan både lære dansk online eller på et af UCplus’ sprogcentre.

Læs mere og tilmeld dig her

Cookies