16.04.24 | Ikke-kategoriseret

Studerende, spejder og aktiv kursist på danskuddannelsen 

Mød Hollandske Valerie, der kombinerer både universitetsstudier med danskuddannelsen og en aktiv fritid i den danske spejderbevægelse. Og det er netop kombinationen af sprogundervisningen og hendes engagement i en lokal dansk organisation, som er med til at styrke bådes hendes sprogfærdigheder, hendes forståelse for dansk kultur og hendes tilhørsforhold til Danmark.

Anna kursist

Hollandske Valerie jonglerer mellem studier i Human ernæring på KU, danskuddannelsen hos UCplus og et aktivt spejderliv hos De Danske Spejder på Holmen i København.

Ugentlig undervisning på UCplus’ sprogcenter

Valerie er vild med kost, ernæring og sundhed og vil gerne bidrage til løsning af globale sundhedsproblemer. Hun er også vild med Danmark, og var i 2023 udvekslingsstuderende på Syddansk Universitet. Hun fik en dansk kæreste, og derfor blev ønsket om at fortsætte sine studier i Danmark endnu større. Nu er hun kommet fra Maastricht til København for at tage en kandidatgrad i Human Ernæring.

Men det er langt fra kun studierne hun jonglerer med hverdag. Hun vil gerne blive god til dansk, så det bliver lettere for hende at tale med hendes kæreste og hans familie. Hun er rigtig glad for, at hun kan tage Danskuddannelsen gratis, og hun har valgt at gå på UCplus sprogcenter i København, hvor hun kommer til undervisning en gang om ugen.

“Det er sjovt at lære dansk her. Der er en meget venlig atmosfære her på sprogcenteret, og alle på mit hold er meget motiverede for at lære dansk. Det er godt at kunne dansk i det daglige, og det kan give os flere jobmuligheder, hvis vi gerne vil blive her i Danmark.”

Spejderlivet giver gode oplevelser og styrker sprogfærdighederne

Valerie har været aktiv i den hollandske spejderbevægelse de sidste 11 år, hvor hun også har været spejderleder i 3 år. Hun var meget opsat på at fortsætte som spejderleder i Danmark, så der gik ikke længe, før hun blev medlem af en spejdergruppe ved Holmen. Her mødes spejderne udendørs hver tirsdag fra 17.00 til 18.30. Sammen med de andre ledere er hun med til at organisere, hvilke aktiviteter de unge spejder skal prøve. Det kan være alt fra at lave mad over bål, til at ro kano eller løse gåder i et krimispil.

Valeries studier på universitetet foregår på engelsk, så det er i høj grad, når hun er til spejder, at hun får mulighed for at afprøve det dansk, hun har lært på sprogskolen.

“I starten var jeg lidt nervøs for at snakke på dansk, men de unge spejdere i min patrulje er utroligt imødekommende, og nu er jeg ved at få mere mod på at tale dansk.”

Danskuddannelsen hjælper dig med at blive god til dansk

UCplus tilbyder de tre officielle danskuddannelser, som giver dig adgang til officielle prøver og en god start i Danmark. Uddannelsen tilbydes på tre niveauer, og hvert niveau består af seks moduler. Du vil blive tilbudt at starte på netop det niveau, der passer til det antal års skolegang, du har, og dine kvalifikationer.

Læs mere om danskuddannelsen og tilmeld dig her

Cookies