Q&A med Nora Sørensen: Sådan kommer du godt i gang med at lære dansk

Nora Sørensen har taget hul på et nyt kapitel. Efter mange år i udlandet er hun nu bosat i København. Læs med og få et indblik i, hvordan hun tackler udfordringerne ved at flytte og lære sit femte sprog med en god blanding af beslutsomhed og gåpåmod.

Anna kursist

Nora er halvt ungarer og halvt rumæner, og de sidste 20 år har hun arbejdet med events i London, hvor hun talte engelsk og italiensk. Nu kaster hun sig ud i at lære sit femte sprog, dansk.

Hvor hurtigt begyndte du at lære dansk?

“Efter at have tilbragt tyve år i London besluttede min mand, der er dansker, og jeg at flytte til Danmark. Jeg vidste, at jeg ville begynde at lære dansk så hurtigt som muligt, fordi jeg vil arbejde her, jeg vil forstå kulturen, og jeg vil kunne kommunikere med folk.”

Hvad fik dig til at vælge UCplus som dit sprogcenter?

“Min mand og jeg var ude at gå, og vi kom tilfældigt forbi UCplus i Gyldenløvesgade, så vi gik ind og spurgte i receptionen. De var virkelig hjælpsomme, og det føltes bare rigtigt, så jeg begyndte på Modul 1 i slutningen af januar.

Jeg er virkelig glad for at være her. Miljøet er venligt, og lærerne er virkelig gode, og ved at komme til timerne hver uge får jeg talt en masse dansk. Faktisk insisterer vores lærer på, at vi bruger enhver mulighed på at tale dansk, så ikke nok med at vi taler dansk med hinanden i timerne, vi fortsætter også i pauserne. Og jeg kan mærke, at selvom vi alle er begyndere, så kan vi også lære af hinanden. Og det er rart, at vi kan støtte og opmuntre hinanden. Vi kommer fra forskellige hjørner af verden; fra Spanien, Indonesien, Nederlandene og så videre, men vi er alle i samme situation, og vi gør alle vores bedste for at lære dansk.”

Hvor ofte har du danskundervisning?

“Jeg kommer til timer to gange om ugen, og i starten troede jeg, at det ville være for meget, og at jeg ikke ville kunne klare det, men timerne er meget velstruktureret, og nu kan jeg se, at det er overkommeligt, og at det hele går i den rigtige retning.”

Læs også om danskkurser hos UCplus.

Hvad er dit bedste råd til andre, som vil lære dansk?

“Jeg har mødt andre expats, som ikke begyndte at lære dansk fra dag ét, og de har fortrudt det, så jeg er meget besluttet på at holde fokus og prioritere det.

For mig er det også en mulighed for at lære danskere at kende. Det kræver mod ikke at være for selvkritisk, når jeg er i en butik og vil prøve at tale dansk, fordi jeg er bekymret for min udtale… Men jeg har sagt til mig selv, at jeg skal gøre det. Og jeg insisterer på at fortsætte på dansk, selvom mange tilbyder at tale engelsk. Jeg fortsætter bare, fordi det er faktisk en fantastisk oplevelse at lære et nyt sprog. For udover, at det er det femte sprog, jeg er ved at tilegne mig, så lærer jeg også så mange andre ting samtidig – jeg lærer en masse om det danske samfund, og om dansk kultur. Og jeg føler virkelig, at jeg udvider min horisont hver dag.”

Sådan kommer du i gang med Danskuddannelsen

UCplus tilbyder de tre officielle danskuddannelser, som giver dig adgang til officielle prøver og en god start i Danmark. Uddannelsen tilbydes på tre niveauer, og hvert niveau består af seks moduler. Du vil blive tilbudt at starte på netop det niveau, der passer til det antal års skolegang, du har, og dine kvalifikationer.

Læs mere om danskuddannelsen og tilmeld dig her

Cookies