Klar til PD3 prøven efter bare 1,5 år med online danskundervisning hos UCplus

Jan Lierz blev vild med Danmark på en ferie i Jylland med sin familie i 2018. Han ville tilbage, og han valgte derfor Aarhus Universitet til sit kandidatstudie. Han ville også lære dansk, og han valgte online undervisning hos UCplus, fordi det gav ham god fleksibilitet til også at passe sine universitetsstudier. Efter bare 1,5 års undervisning er han ved at gøre sig klar til PD3 prøven.

Læs med og hør, hvad han har fået ud af onlineundervisningen, og hvilke råd han giver, hvis du også vil lære dansk hurtigt.

Anna kursist

Jan Lierz valgte online undervisning hos UCplus, fordi det gav ham god fleksibilitet til også at passe sine universitetsstudier.

Vigtigt at starte danskundervisningen tidligt

Jan Lierz kommer oprindeligt fra Düsseldorf i Tyskland, hvorfra han har en bachelor i Forretningsadministration. I august 2021 startede han på kandidatuddannelsen ‘Information Management’ på Aarhus BSS (Aarhus University – School of Business and Social Science), og samtidig startede han også på UCplus’ online danskhold.

“Jeg vidste, at danskere er gode til at tale engelsk. Men jeg ville gerne kunne kommunikere uden engelsk. Så for mig var det vigtigt at lære dansk. Og det var vigtigt, at jeg startede med at lære sproget, så hurtigt som muligt.”

Onlineundervisning og hverdagstræning

Jan valgte onlineundervisningen, fordi det var nemt at kombinere med studierne, som han skulle passe i løbet af dagen. Han synes, at dansk og tysk har en del ligheder, så at læse dansk har ikke været for svært. Den danske udtale kan til gengæld godt være lidt af en udfordring, men så har det været godt at komme til undervisningen.

“Undervisningen starter altid med, at vi hver især skal snakke lidt, fx fortæller vi om, hvad vi har lavet i vores weekend. Og det hjælper meget, at vi snakker i alle timerne.”

Men Jan var også fast besluttet på, at han også skulle bruge dansk, når han ikke var til undervisning.

“Når jeg køber ind, prøver jeg altid at tale dansk. Jeg siger, ‘jeg kommer ikke fra Danmark, jeg vil gerne øve mig.”

Sangtekster og samtaler

På Jans studie på universitetet bliver der talt meget engelsk, så han har været meget opmærksom på at finde måder, hvor han kunne tale dansk. Han søgte fx studenterjobs, og blev studenterhjælp ved et stort revisionsfirma i Aarhus, og her taler han dansk med sine arbejdskollegaer.

Hjemme i sin lejlighed lytter han til både til podcasts på dansk, fx ‘Danish Coffee Break’ og til dansk musik, fx Peter Sommer og Thomas Helmig, som også er fra Aarhus.

Jan har været glad for at studere i Aarhus, både på grund af studielivet og på grund af byens placering lige ved havet. Han er i det hel taget rigtig glad for Danmark, fordi han synes, at det er et spændende land med mange gode idéer, og så er han særlig vild med dansk arkitektur og boligindretning. Han vil meget gerne blive boende, så udover at forberede sig til PD3 og at gøre sine studier på universitetet færdige, så er Jan også i gang med at skrive jobansøgninger til danske virksomheder.

Vi ønsker Jan masser af held og lykke med både PD3 og jobjagten!

Lær dansk hos UCplus

UCplus tilbyder de tre officielle Danskuddannelser, som giver dig adgang til officielle prøver og en god start i Danmark. Uddannelsen tilbydes på 3 niveauer, som hver består af 6 moduler. Du vil blive tilbudt at starte på netop det niveau, som passer til det antal års skolegang du har og dine kvalifikationer.

Vil du også lære dansk online? Så læs mere og tilmeld dig her.

Cookies