Integration af ukrainere i Aarhus sker gennem særligt forløb hos UCplus

UCplus har indledt et samarbejde med Aarhus Kommune og Jobcenter Aarhus for at hjælpe nytilflyttede ukrainere i job som flextrafik chauffører hos HB-Care.

Anna kursist

Anastasiia, Dmytro og Alina er i gang med at lære dansk, og de er glade for, at de derefter starter en igu-ansættelse.

Intensivt danskkursus giver gevinst

13 ukrainere er nu gået i gang med et intensivt dansk forløb på 10 uger, hvor der er fokus på både hverdagsdansk og kørselsfagligt dansk. Herefter starter de en igu-ansættelse med et 23 ugers uddannelsesforløb, som inkluderer yderligere danskkursus, samt buskørekort og BAB-kurser.

Anastasiia, Dmytro og Alina er glade for, at de er kommet i gang, og de er særligt glade for, at forløbet er så intensivt.
De er enige om, at det ikke er let at lære dansk. Men at de får undervisning hverdag betyder rigtig meget, fortæller Anastasiia, både fordi de kan mærke, at de lærer nyt hverdag, men også fordi de får mulighed for at bruge dét, de lærer.

Alina fortæller, at de allerede har lært om mad, tøj og transportmidler. Og Dmytro tilføjer, at de også har lært om kroppen og om førstehjælp.

Læs også: UCplus hjalp Valentina på vej – først med at lære dansk, siden med at tage buschaufføruddannelsen

UCplus’ Dansk-og Chaufføruddannelsen giver godt fundament

Sprogcenterchef og ansvarlig for danskforløbet, Karen Poulsen, kan også nikke genkendende til, at de ukrainske kursister gør fremskridt.

”Netop fordi vi hos UCplus har en lang og bred erfaring med Dansk- og Chaufføruddannelsen, så ved vi, hvordan vi bedst kombinerer undervisningen i hverdagsdansk med transportfagligviden. Vi sørger for, at disse nytilflyttede borgere får et ordentligt fundament, så de hurtigt kan blive selvforsørgende og herved kan blive integreret i Danmark”.
Chefkonsulent René Eriksen, som er ansvarlig for samarbejdet mellem HB Care og Aarhus Kommune er meget glad for, at alt er kommet så godt fra start.

”Det er virkelig godt, at vi på denne måde kan være med til at give de ukrainske tilflyttere er ordentlig start, og der er allerede er grønt lys for to nye hold inden sommerferien med ukrainere til HB Care, både et hold mere i Østjylland og et nyt hold mere i København.”

Cookies