Indiske Danfoss-ansatte lærer dansk på UCplus onlinehold og bliver en del af Sønderborgs sociale liv

Danfoss-ansatte Suriya og hans kone Abi fra Chennai i Indien har taget Sønderborg til sig som deres nye hjemby. De er begge i fuld gang med at lære dansk, både fordi de gerne vil kunne kommunikere ordentligt med deres kollegaer, men også for at blive en aktiv del af samfundet.

Anna kursist

Indiske Abi og Suriya er flittige online dansk kursister hos UCplus, og de øver deres dansk på mange måder; både på gåture i og omkring Sønderborg og til håndboldkampe.

Online danskundervisning giver fleksibilitet til at lære dansk ved siden af krævende jobs

Da Suriya kom til Danmark i 2018 for at arbejde for Danfoss, var han først på fabrikken i Nordborg. Her mødte han kollegaer, som havde været ansat hos virksomheden igennem mange år, men som ikke var så hjemme i det engelske. Suriya ville gerne snakke med dem, så han var meget opsat på at komme i gang med at lære dansk. Men fordi hans stilling involverede meget rejseaktivitet, var det ofte svært for ham at møde op til de ugentlige dansk timer. En kollega anbefalede ham at kontakte UCplus, som udbyder online danskundervisning, og det viste sig at være den perfekte løsning for ham og hans kone Abi. Faktisk har UCplus på opfordring af en gruppe indiske medarbejdere hos Danfoss lavet et hold, som udelukkende består af de indiske medarbejdere.

“Fordelen ved UCplus’ online dansk er, at jeg kan deltage, selv når jeg er ude at rejse. Og vores lærer, Pernille, har været så støttende de sidste 2 år. Hun har hjulpet mig med at forstå det danske sprog ud fra et kulturelt perspektiv,” siger Suriya.

Abi, Suriyas kone, havde ikke job, da hun flyttede til Danmark i 2022. Ligesom Suriya, synes hun, at det er vigtigt at lære dansk, så hun startede på online danskholdet lige efter at hun var kommet til Sønderborg.

“Jeg har lært om skrevne og uskrevne regler i dansk samfund og det er også godt, at vi lærer om danske traditioner. Vi kendte ikke alle helligdagene i Indien, men når vi lærer om dem, så forstår vi, hvad de betyder for vores danske kollegaer og så kan vi fx sige god påske.”

All in med det sociale i Sønderborg

Suriya og Abi er gået ‘all-in’ med at integrere sig i Sønderborg:

“Vi vil ikke bare ‘læse op’ på dansk sprog og kultur, men også opleve livet i Sønderborg,” siger Suriya.

De bruger alle muligheder for at komme ud i naturen omkring Sønderborg, de går ture i skoven eller tager til stranden. Ved stranden så Abi, hvordan selv helt små børn hopper i vandet. Hun kunne ikke selv svømme, men blev inspireret til at lære det, og sidste sæson kom hun i gang på et svømmehold for voksne begyndere.

Suriya spiller volleyball tre gange om ugen hos Sønderborg Volleyball klub og har sammen med sit hold også været til turneringer i Løgumkloster og Kolding.

“Jeg kan virkelig godt lide at spille volleyball, og her i Danmark er der jo gode og stærke sportsforeninger”.

Sammen har Suriya og Abi også taget den ærkedanske sportsgren håndbold til sig. De spiller ikke selv men følger med fra sidelinjen, når Sønderjyske spiller kamp.

De kendte slet ikke til håndbold før de kom til Sønderborg, for det er ikke en sport som rigtig spilles i Indien, men nu har de fået styr på reglerne, og Suriya kan endda nævne flere spillernavne fra Sønderjyskes herrehold.

Lær dansk hos UCplus

UCplus tilbyder de tre officielle Danskuddannelser, som giver dig adgang til officielle prøver og en god start i Danmark. Uddannelsen tilbydes på 3 niveauer, som hver består af 6 moduler. Du vil blive tilbudt at starte på netop det niveau, som passer til det antal års skolegang du har og dine kvalifikationer.

Vil du også lære dansk online? Så læs mere og tilmeld dig her.

Cookies