UCplus Dansk tilbyder højkvalitets online undervisning – både FVU kurser og Danskuddannelsen

Nærvær, kvalificeret sproglig støtte og fleksibilitet. Det er centrale ingredienser i UCplus’ online danskundervisning. At kunne logge på undervisningen hjemmefra giver en fleksibilitet, som er altafgørende for mange kursister. Men hvordan er det egentlig at lære sprog online. Vi har talt med både en online underviser og online kursister.

Anna kursist

Hver mandag og torsdag logger onlinekursisterne på til 2,5 timers varieret undervisning

God online læring gennem nærvær

Til forskel fra mange andre undervisere møder sprogkonsulent hos UCplus Tina Terp ikke ind på et af UCplus’ sprogcentre. Tinas arbejdsplads er hjemme i hendes private hus, fordi hun er en del af UCplus’ online undervisningsteam. Teamet består af hendes selv og to andre undervisere, som har base i hhv. Aarhus og Aalborg, som hver uge sørger for, at over 70 kursister kan tage Danskuddannelsen online og næsten lige så mange kan følge FVU-dansk undervisning hjemmefra.

Selvom Tina ikke møder hendes kursister fysisk, så kommer hun i kraft af hendes undervisningsform alligevel tæt på dem, og det er netop dette ’nærvær’, som hjælper kursister med at lære dansk og som giver hende arbejdsglæde hver dag.

”Jeg har rigtig meget kontakt med kursisterne. Jeg skriver meget sammen med dem, og når vi har onlineundervisning, starter vi altid med en runde, hvor alle fortæller, hvordan de har det, og hvad de har lavet siden sidst, inden vi går i gang med dagens emne.”

Den uformelle snak skaber et rigtig godt fællesskab på holdet samtidig med, at kursisterne øver deres dansk. Og Tina er klar, både når kursisterne skal have hjælp med at få den danske udtale på plads, eller når de har brug for ord. I online chatten kan man nemlig se, hvordan Tina hele tiden skriver de gloser, som kursister har brug for til det givne emne.

Anna kursist

I onlineundervisningen får kursisterne både hjælp til at forbedre deres udtale og til at udvide deres ordforråd.

Fuld koncentration og fokus i onlineundervisning

Barbara og Christian Fritsch, som kommer fra Tyskland, er to af kursisterne på et af Tinas hold. Og havde det ikke været for UCplus tilbud om online undervisning, havde det nærmest været umuligt for dem at tage Danskuddannelsen, fordi de bor på Læsø.

Christian har holdt ferie på Læsø i mange år, og kærligheden til øen førte til, at han sammen med Barbara har købt hus på øen. Som nye beboere har det været naturligt for dem at blive dus med dansk. Både fordi de gerne vil kunne snakke sammen med deres naboer og deres andre danske venner på øen. Men også fordi de vil have en bedre forståelse af danske sange. For de har ikke bare kastet deres kærlighed over Læsø, Christian og Barbara optræder også som sangduo, og nu har de også kastet sig ud i at synge danske sange. De er særlig glade for nogle af de klassiske syng-med-sange, som Kim Larsens ‘Papirsklip’ eller John Mogensens ‘Så længe jeg lever’.

Når de er færdige med 2,5 timers onlineundervisning er de lige så trætte som efter en koncert.

“Det er meget vigtigt, at vi øver os og snakker sproget. Og når vi har timer online, er vi meget fokuserede og koncentrerede,” siger Barbara.

Og Christian uddyber:

“Det er rimelig nemt at lære den danske grammatik, men dansk har rigtig mange homonymer som man skal passe på. Og så er udtalen ret svær at lære. Men undervisningen er rigtig god, og vi lærer meget hver eneste uge.”

Anna kursist

Christian og Barbara Fritsch er flyttet fra Tyskland til Læsø, og de bruger UCplus online undervisning hver uge, så de bliver bedre til dansk og kan tale med naboerne og synge danske sange.

Vil du også lære dansk online? Så læs mere og tilmeld dig her.

Cookies