UCplus, Danmarks største udbyder af Danskuddannelse til udlændinge har vundet udbuddet af Danskuddannelse i Sønderborg og Tønder Kommune

UCplus har vundet udbuddet af Danskuddannelse i Sønderborg og Tønder Kommune og vil fra 1. januar 2024 hjælpe nye udenlandske borgere i begge kommuner med at lære dansk.
Det betyder at UCplus i det nye år åbner nye sprogcentre i både Sønderborg og Tønder by. UCplus driver allerede en veletableret danskafdeling i Sønderborg samt sprogcentre i København, Greve, Silkeborg og Ringkøbing og danskafdelinger Aarhus, Skovlunde og Sønderborg.

Anna kursist
Sprogkonsulenter og uddannelsesleder Isabella-Farnleitner (3. fra højre) ved UCplus Dansk i Sønderborg.

Danskuddannelsen er altafgørende for arbejdskraften i Syddanmark

Administrerende direktør for UCplus, Erik Poulstrup, er glad for at UCplus kan være med til at løfte en vigtig opgave i forhold til at opkvalificere arbejdskraften i Syddanmark.
“Overalt leder virksomhederne efter kvalificeret arbejdskraft, og når vi tilbyder Danskuddannelsen til vores udenlandske borgere, er vi med til at øge arbejdsudbuddet i området. For når de internationale medarbejdere kan begå sig på dansk, har de meget lettere ved at opbygge relationer både på arbejdspladsen og uden for kontoret. Og det er netop de gode relationer, der fører til at disse borgere bliver boende og bliver velintegrerede i lokalsamfundet.”

Stærk forankring og fleksibilitet i Sønderjylland

UCplus har siden 2016 haft en danskafdeling i Sønderborg, hvorfra UCplus tilbyder brancherettede danskkurser til lokale virksomheder med internationale medarbejdere. Når SDU hvert år åbner dørene for universitetets mange internationale studerende, står UCplus også klar til at undervise dem i dansk ved siden af deres studier. UCplus har undervist flere end 800 internationale studerende i dansk i Sønderborg og mere end 35.000 nye udenlandske borgere på landsplan.

Et af de tilbud, som mange internationale studerende og – medarbejdere synes er attraktivt, er UCplus’ online Danskuddannelse. Her foregår danskundervisningen som i klasseværelset bare virtuelt. Det giver en god fleksibilitet, så de studerende kan matche Danskuddannelse med deres øvrige liv og arbejde i Danmark. Ved siden af undervisningen kan de studerende altid øve dansk på UCplus’ egen læringsplatform.

Uddannelsesleder for UCplus Dansk Sønderborg, Isabella Farnleitner ser frem til at udvide danskafdelingen i Sønderborg med to nye sprogcentre i Sønderborg og Tønder:
“Vi glæder os til samarbejdet med Sønderborg og Tønder Kommune og til at kunne byde alle kursisterne velkommen hos os i det nye år. Vores nye sprogcentre kommer til at ligge centralt, så det bliver let for kursisterne at komme til danskundervisning, og vi vil fortsat have fokus på, at alle kursister får relevant og effektiv danskundervisning, som de kan bruge i deres arbejds- og studieliv. ”

Læs også om dansk kursus hos UCplus, hvor du kan lære dansk.

Om UCplus Sønderborg

UCplus’ danskafdeling Sønderborg finder du på Videnspark Alsion 2, 2. Sal i 6400 Sønderborg.
Vi underviser i Online FVU Dansk trin 1-4 og i den officielle Danskuddannelse hos virksomheder og på institutioner. Det gør vi bl.a. på SDU Sønderborg, SDU Esbjerg og AAU Esbjerg.

Vores undervisere har stor erfaring med at hjælpe alle vores kursister godt igennem deres kursusforløb og i mål med deres ambitioner. Vores egen ambition er at få hver eneste kursist godt i gang i Danmark gennem danskundervisning af høj kvalitet.

Cookies