Charitys sprogrejse hos UCplus: fra nervøs nybegynder til modig taleholder

Da Charity først kom til Danmark, var hun nervøs for at tale dansk med andre. Tre år senere holdt hun translokationstale hos UCplus, hvor hun kunne fejre en flot PD-2 eksamen, og at hun nu har mod på at tale dansk i en stor forsamling. Men det er ikke det eneste, hun har fået med sig. Læs, hvordan hun også har fået et fællesskab med andre og vigtig viden om dansk kultur.
Anna kursist
Nigerianske Charity er glad for at hun har taget danskuddannelsen hos UCplus i Greve, og hun er glad for, at hendes datter, Chimamanda, vokser op i et samfund, hvor der er lige muligheder for begge køn.

Charity holdt translokationstale på dansk

“Da vi kom til Danmark, var vi bange for at tale dansk med andre mennesker, men nu er vi meget glade, for vi er blevet gode til at tale.”

Sådan startede Charity den tale, som hun og en medstuderende havde skrevet til en helt særlig lejlighed; nemlig translokationsfesten i juni hos Sprogcenteret UCplus i Greve.

Det var en uforglemmelig dag for nigerianske Charity, fordi hun fik papir på, at hun havde bestået prøven i dansk PD2.

Fra håndtegn til samtale med naboerne

At klare prøven i dansk var en kæmpe sejr for Charity, og det var et tydeligt bevis på, at hun har arbejdet hårdt de sidste tre år.

“Det er første gang, jeg lærer et nyt sprog. Og dansk er meget anderledes end Ibo, som er sproget jeg talte i Nigeria.

Da jeg først kom til Danmark, kunne jeg ikke engang tale med min nabo. For jeg kunne ikke tale dansk, og hun kunne ikke tale ibo eller engelsk. Dengang kommunikerede vi med hænderne, men nu kan jeg snakke med hende på dansk, når jeg besøger hende. Og hver gang bliver hun overrasket over, hvor meget dansk jeg har lært.”

Sprogcenteret har givet et fællesskab og vigtig viden om livet i Danmark

Charity synes, at hun har fået rigtig meget ud af at tage danskuddannelse på sprogcenteret i Greve.

“Det bedste ved skolen er, at lærerne er tålmodige og hjælpsomme. Vi bygger hele tiden på det, vi allerede kan.

Og udover at blive god til dansk, er Charity også glad for det sociale fællesskab, der er blevet skabt, og for den viden, hun har fået om Danmark.

“Jeg har fået mange venner hos UCplus her i Greve, og det er godt, for så har jeg flere at snakke med.

Vi lærer også om Danmark, fx om ligestilling, og det er meget vigtigt. Det er godt, at både mænd og kvinder kan tage barselsorlov.”

Danskuddannelsen hjælper dig med at blive god til dansk

UCplus tilbyder de tre officielle danskuddannelser, som giver dig adgang til officielle prøver og en god start i Danmark. Uddannelsen tilbydes på tre niveauer, og hvert niveau består af seks moduler. Du vil blive tilbudt at starte på netop det niveau, der passer til det antal års skolegang, du har, og dine kvalifikationer.

Læs mere om danskuddannelsen og tilmeld dig her.

Cookies