At flytte til Danmark har været et eventyr med sprog og sport

Silvius eventyr i Danmark strækker sig fra Skive til Silkeborg og indeholder både sprog, jobs og en stor kajakkonkurrence som rosinen i pølseenden. Læs, hvordan UCplus i Silkeborg og sporten hjælper Silviu med at blive skrap til dansk.

Anna kursist

Silviu elsker udfordringer, og i år skal han både klare sidste prøve i danskuddannelsen, samt sejle en maraton i kajak.

Ny start i Danmark

“At flytte til Danmark har været et eventyr,” fortæller Silviu Constantinescu.

Det hele startede, da Silvius søster blev ansat som læge på Viborg Sygehus. Silviu besøgte hende i 2017 og blev hurtigt klar over, at han også ville bo i Danmark. Få måneder senere flyttede han med sin familie fra Galati i det østlige Rumænien til Østjylland.

Silviu er oprindeligt uddannet fødevareingeniør, men da han ikke kunne dansk i starten, har han haft jobs inden for andre erhverv. Han startede med at lære dansk i Skive, men måtte stoppe igen, da jobbet tog for meget af hans tid.

Men nu har Silviu en plan; i 2023 vil han blive god til dansk, og han vil finde arbejde inden for fødevareindustrien.

Det første er han allerede i fuld gang med. Tre dage om ugen kører han fra sit hjem i Bjerringbro til UCplus i Silkeborg, hvor han knokler på med det danske. At læse og skrive dansk er ikke så svært, men han synes, det kan være vanskeligt at tale det selv. Men han er født optimist og fortsætter med at arbejde på det.

“Jeg tror på, at hver udfordring kan være en mulighed for at skabe et nyt perspektiv. Der er muligheder overalt, vi skal bare identificere dem og have modet til at bruge dem til vores egen fordel.”

Silviu bruger sporten til at blive bedre til dansk

Silviu har også fundet et sted, hvor han kan øve sit danske, når han ikke er sammen med danskholdet hos UCplus.

Hjemme i Rumænien var Silviu en flittig kajakroer, og han har fundet ud af, at han kan bruge sin kærlighed til kajakken til også at blive dygtig til dansk.

Han er blevet kajakinstruktør hos Ans IF Søsport, hvor han underviser både børn og voksne. Så mens han hjælper klubbens medlemmer med at få styr på sejlteknikker, træner han selv sit danske sprog.

Silviu kan godt lide udfordringer, og derfor meldte han sig sidste år til Tour de Gudenåen, hvor han sejlede maratondistancen på 42,2 km. Det var hårdt, men også smukt, så Silviu vil være med igen i år. Han satser på at få endnu en medalje. På sprogcenteret ser han frem til at klare den sidste modulprøve i november, og UCplus ønsker ham masser af held og lykke med begge udfordringer!

Tag danskuddannelsen hos UCplus online eller på sprogcenter

Er du ny i Danmark? Og har du brug for at lære dansk?

Hos UCplus kan du både lære dansk online eller på et af vores 7 sprogcentre.

Læs mere om muligheder her

Cookies