To stærke profiler bliver ledere for nye sprogcentre i Sønderjylland

Pernille Elisabeth Linde og Isabella Farnleitner bliver d. 1. januar 2024 ledere for hhv. UCplus Sprogcenter Tønder og UCplus Sprogcenter Sønderborg, som tilbyder danskundervisning til internationale borgere gennem de tre officielle Danskuddannelser, som giver adgang til de officielle prøver og en god start i Danmark.

Anna kursist
Anna kursist

Pernille Elisabeth Linde og Isabella Farnleitner er nye sprogcenterchefer for hhv. UCplus Sprogcenter Tønder og Sprogcenter Sønderborg.

Udvidelse af UCplus’ engagement i Sønderjylland

Åbningen af de to sprogcentre med markerer en betydelig udvidelse af UCplus’ engagement i Sønderjylland, og derfor er der også valgt stærke profiler, som skal være med til at løfte indsatsen for internationale borgere og for arbejdskraften i området.

De to nye sprogcenterchefer ser frem til at sprogcentret kan være med til at byde nye borgere velkommen i kommunen og medvirke til deres integration i Sønderjylland.

“Overalt leder virksomhederne efter kvalificeret arbejdskraft, og når vi tilbyder Danskuddannelsen til de udenlandske borgere i Tønder Kommune, er vi med til at øge arbejdsudbuddet i området. For når de internationale medarbejdere kan begå sig på dansk, har de meget lettere ved at opbygge relationer både på arbejdspladsen og uden for kontoret. Og det er netop de gode relationer, der fører til at disse borgere bliver boende og bliver velintegrerede i lokalsamfundet.”

Og om samarbejdet med Sønderborg og Tønder Kommune siger de:

“Vi glæder os til samarbejdet. Sprogcentrene ligger centralt i både Sønderborg og Tønder, og vi ser frem til at kunne byde alle kursister velkommen i gode lokaler. Det bliver både nemt og rart for kursisterne at deltage i danskundervisningen, og vi vil have et stærkt fokus på, at alle kursister får relevant og effektiv danskundervisning, som de kan bruge i deres arbejds- og studieliv. ”

Isabella Farnleitner er oprindeligt er fra Østrig. Hun kom til Danmark i 2013, og har selv har taget Danskuddannelsen. Hun kommer med betydelig viden om undervisning og didaktik, og hendes egen erfaring med at lære dansk betyder, at hun har indgående kendskab til, hvilke udfordringer internationale borgere har, når de slår sig ned i Danmark.

Hun er allerede et kendt ansigt i Sønderborg, da hun siden 2016 haft ansvaret for UCplus danskafdeling i Sønderborg, der sikrede brancherettede danskkurser til lokale virksomheder med internationale medarbejdere, og som har undervist flere end 800 internationale studerende i dansk på SDU Sønderborg, SDU Esbjerg og AAU Esbjerg.

Pernille Elisabeth Linde kommer med en særdeles stærk viden om sprog, idet hun både har en bachelor i Lingvistik, en kandidat i Kognitiv Semiotik, samt en master i Dansk som andet sprog. Hun har beskæftiget sig med sproglæring siden 2014, og har været ansat som sprogkonsulent ved UCplus afdeling i Sønderborg siden 2020.

Læs mere om UCplus Sprogcenter Sønderborg

Læs mere om UCplus Sprogcenter Tønder

Cookies