Musikken blev Madaras nøgle til et nyt livskapitel i Danmark

Madara kom som udvekslingsstuderende fra Letland og skulle læse et semester på Aarhus musikkonservatorium. Hun gik all-in med at lære dansk og blev kirkesanger, så hun kunne holde fast i musikken og samtidig øve sit dansk. Hun skiftede musikstudiet ud med en dansk læreruddannelse, og på forbavsende kort tid er hun gået fra at være sprogskolekursist til selv at undervise kursister i dansk hos UCplus.

Anna kursist

Madara kom til Danmark fra Letland, og på forbavsende kort tid er hun gået fra at være sprogskolekursist til selv at undervise kursister i dansk hos UCplus.

Musik, mavedans og dansk sommerskole

Allerede fra en ung alder har Madara haft en særlig interesse for arabisk musik og mavedans, og på musikkonservatoriet i Letland havde hun en drøm om at bruge sin viden om arabisk kultur til at hjælpe syriske flygtninge.

For at forfølge denne drøm blev hun i 2016 optaget som udvekslingsstuderende på konservatoriet i Aarhus. Men skæbnen ville, at hendes liv tog et par andre drejninger.

“Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle undervise i dansk,” fortæller Madara med et grin, da hun skal forklare, hvordan det er gået til, at hun nu er blevet sprogkonsulent.

Madaras første møde med UCplus var som kursist i sommeren 2017. UCplus i Sønderborg tilbød ‘dansk sommerskole’, hvor kursisterne både fik intensiv danskundervisning og kom ud på hyggelige udflugter i og omkring Sønderborg.

Fra kursist til underviser hos UCplus giver unikke indsigter

Madara var så glad for kurset, at hun holdt kontakten til UCplus, mens hun læste til lærer i Haderslev. Da hun i 2021 så, at man søgte nye sprogkonsulenter til at undervise hold i Sønderborg, så ringede hun straks og tilbød sin hjælp.

I dag underviser Madara et begynderhold med kursister, som er unge internationale studerende på SDU, og det er et perfekt match.

“Jeg forstår deres udfordringer rigtig godt, for jeg har selv været i deres situation. Jeg ved, at det kan være en stor omvæltning at komme som ung studerende til Danmark, hvor alt er anderledes end det, man er vant til, og sproget er svært. Jeg sørger for, at de føler sig godt tilpas i undervisningen, så vi får et godt og trygt læringsrum, så de bedre kan lære sproget. Og vi fokuserer på emner, som er relevante for dem.”

Madaras livsinteresser mødes, og sød musik opstår

Selvom Madara valgte at forfølge lærergerningen i Danmark fremfor en karriere med afsæt fra konservatoriet, bliver musikken ved med at være en vigtig bestanddel af hendes hverdag.

Ved siden af jobbet som sprogkonsulent hos UCplus er Madara også korleder for et kvindekor i Sønderborg, som mødes hver mandag aften. For at skabe nye forbindelser inviterede Madara de internationale kursister, som hun underviser, til en aften sammen med koret.

Det var en stor succes, hvor kursisterne fik mulighed for at tale dansk og synge en klassisk Kim Larsen sang sammen med koret, mens medlemmerne af koret blev klogere på, hvordan det opleves at være ung udenlandsk studerende i Sønderborg.

Madara blev kirkesanger i 2018, både fordi hun havde brug for en indtægt ved siden af lærerstudiet og fordi hun så det som en mulighed for at dyrke musikken, samtidig med at hun kunne møde flere danskere og blive bedre til dansk. Det viste sig at være en rigtig god beslutning, for ikke nok med at hun hurtigt blev god til dansk, i kirken mødte Madara også kærligheden, og hun skal giftes med sin udkårne i august.

Lær dansk hos UCplus og få nøglen til nye muligheder

Madaras gåpåmod og ihærdighed i forhold til at lære dansk har givet hende muligheder, hun slet ikke havde regnet med.

Du kan også give dig selv en god start i Danmark, og UCplus hjælper dig på vej.

Vi tilbyder de tre officielle Danskuddannelser, og du starter på netop det niveau, som passer til det antal års skolegang, du har, og dine kvalifikationer.

Husk: du har også mulighed for at lære dansk online.

Vil du også lære dansk online? Så læs mere og tilmeld dig her.

Cookies