Ny i Danmark: 7 fritidsaktiviteter, hvor du kan lære nye mennesker at kende i Danmark

Er du ny i Danmark? Eller vil du bare gerne møde nye mennesker?

Danmark har et rigt foreningsliv, og der er mange aktiviteter, hvor du kan lære nye mennesker at kende. De mennesker kan blive dine fremtidige venner.

I den her artikel giver vi 7 idéer til fritidsaktiviteter, som både er sjove og lærerige, og hvor du kan møde nye venner og bekendte.

Hvis du er ny i Danmark, eller hvis du bare gerne vil blive bedre til sproget, så kan du også overveje at tage et kursus i dansk, for eksempel på et sprogcenter.

1. Begynd til en sportsgren

En klassisk måde at møde nye mennesker på er ved at starte til en sportsgren. Foreningslivet for sport er rigt i Danmark, og der findes mange lokalforeninger rundt omkring i landet. Du kan eksempelvis gå til fodbold, volleyball eller badminton. De fleste steder kan du starte til en sportsgren både som begynder eller øvet, så dit niveau er ikke en begrænsning.

Hvis du er en “vandhund” (altså en person, som er meget glad for vand), så kan du også overveje at starte til en vandsport. Der er for eksempel kajak eller svømning.

Fitness-relateret sport er også populært. Du kan begynde til holdtræning i dit lokale fitnesscenter, for eksempel crossfit, eller du kan begynde til yoga.

Dyrk-sport-få-venner-volley

2. Tag til en sportsbegivenhed

Udover at gå til en sportsgren, så er det også en mulighed at tage ud og se sport. Det kunne for eksempel være det lokale fodboldhold, håndboldhold eller andet. Det kan give en fællesskabsfølelse, hvis man holder med det samme hold, og så er der ofte en hyggelig stemning til sportsarrangementer.

3. Koncerter og musikbegivenheder

I Danmark er der mange både mindre og større festivaler med god musik, streetfood og kolde drikkevarer. Det er en dejlig oplevelse, hvor du både kan møde andre mennesker og nyde god musik. Der er noget til enhver smag – for eksempel Grøn Koncert med blandet musik eller Copenhell med rock’n’roll.

Hvis du har en yndlingsgenre, så kan du holde øje med, hvornår der kommer koncerter med genren. Det samme kan du gøre, hvis du finder en god kunstner, som du godt kan lide. Ofte bliver begivenheder lagt ud på Facebook, så det er et godt sted at følge med. Hvis du kender en dansk kunstner, så kan personens sangtekster måske hjælpe dig med at lære dansk.

4. Begynd til et kreativt kursus

Der findes mange slags kreative kurser, hvor du kan udfolde din kreativitet og lære noget nyt. Det kan eksempelvis være et keramikkursus, hvor du kan lære at forme og skabe keramik. Det kan være alt fra vaser til skåle og kopper. Du kan også begynde til et tegne- eller malekursus.

Lær-at-tegne-til-kursus

5. Bliv frivillig

Ved at blive frivillig kan du møde nye mennesker og gøre noget godt for verden samtidig. Der findes utallige organisationer, eksempelvis indsamler for Red Barnet, Røde Kors, Alzheimerforeningen m.m.

6. Politiske lokalforeninger

Brænder du inde med nogle holdninger, som du gerne vil have ud i samfundet? Så kan du overveje at melde dig til en lokalpolitisk forening. Her kan du møde ligesindede mennesker og være med til at få holdninger ud i samfundet.

7. Gå på arrangerede vandreture

Der findes arrangerede vandreture, hvor du sammen med andre mennesker kan vandre og opleve den flotte natur i Danmark (og i udlandet). Prøv at søge på nettet efter “fodslaw” eller “vandrelaug”, hvilket det også kan kaldes. Her vil du kunne finde grupper, der arrangerer vandreturene.

Vandretur-og-mød-mennesker

Cookies