Er du studerende i Danmark?

feb 5, 2020

Studerende på danskuddannelse i PD3, PD2 og FVU, hvor du kan lære dansk sprog

Lige nu tager vi rundt på uddannelsesinstitutioner i hele landet. Undervisere fra UCplus møder internationale studerende og giver dem deres allerførste dansklektioner.

Men hvorfor lære dansk? Jeg bliver sikkert ikke i Danmark særlig længe…
Rejser er uforudsigelige. Det sker ofte, at internationale studerende ombestemmer sig og alligevel bliver lidt længere. Måske bliver du knyttet til nogen, som bor i Danmark. Måske opdager du, at du har gode jobmuligheder her. Måske har du helt andre grunde. Men ligegyldigt hvad, der får dig til at blive i Danmark, vil du få meget mere ud af dit ophold, hvis du taler sproget. Du vil få mulighed for at deltage i lokalsamfundet og i sociale begivenheder.

– Men alle taler jo engelsk…
Vi vil ikke lyve over for dig. De fleste danskere kan godt tale engelsk. Men gode vittigheder bliver stadig for det meste fortalt på dansk. Small talk i kantinen bliver uendelig kedeligt, hvis man ikke forstår et ord. Avisernes overskrifter er på dansk, og det er skilte og plakater primært også.

– Men dansk er så svært at lære…
Om et sprog er svært at lære afhænger af, hvem der skal lære det. Dansk er ligesom engelsk et germansk sprog. Det engelske ord ”egg” er faktisk det danske ord ”æg”, som kom til UK med vikingerne. Du vil finde mange ligheder mellem dansk og andre sprog, du har kendskab til.

Desuden lover vi, at du får det sjovt sammen med dine studiekammerater, når du går til dansk.

Vi underviser i dansk her:

DDSKS – Den Danske Scenekunstskole
DTU – Danmarks Tekniske Universitet
DMJX – Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
EAAA – Erhvervsakademi Aarhus
EASV – Erhvervsakademi Sydvest
ITU – IT-Universitetet i København
KADK – Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler
RMC – Rytmisk Musikkonservatorium
SDU Sønderborg – Syddansk Universitet

Læs også om vores FVU danskkurser.

Cookies