Prøver

Vi afholder de statskontrollerede prøver i dansk:

Alle prøverne finder sted to gange om året – i maj/juni og november/december. Næste gang der afholdes prøver er maj/juni 2020. Prøverne afholdes i København, Greve og Farsø.

Tilmeldingsfrist til PD1, PD2, PD3 og Studieprøven: 2. marts 2020

Tilmeldingsfrist til Medborgerskabsprøven og Indfødsretsprøven: 29. april 2020

PD1, PD2, PD3 og Studieprøven

De ministerielle danskprøver består af en skriftligt og mundtlig del. Den skriftlige del består af: Læseforståelse (1 og 2) og skriftlig fremstilling. Til den mundtlige prøve bliver du testet i lytteforståelse og mundtlig kommunikation.

Tilmelding til danskprøverne

Du tilmelder dig her, hvis du ikke er kursist på UCplus. Kursister på UCplus melder sig til på deres hold. Danskprøverne er gratis for kursister på UCplus, som er tilmeldt de afsluttende moduler.

 

Studieprøven

Skriftlig del afholdes 11. maj 2020

Studieprøven er den afsluttende prøve på Danskuddannelse 3, modul 6. Det er det højeste niveau i Danskuddannelsessystemet. Er er første gang, du tilmelder dig Studieprøven, er det et krav, at du tilmelder dig både den skriftlige og den mundtlige del. Hvis du ikke består begge dele i første forsøg, kan du prøve igen ved at tilmelde dig den del, du ikke bestod. Derfor kan du også tilmelde dig den skriftlige og den mundtlige del enkeltvis. Gebyret for hver enkel del er 833 kr. Vi afholder kun Studieprøven i København.

Tilmelding til Studieprøven

 

Prøve i Dansk 3

Skriftlig del afholdes 12. maj 2020

PD3 er den afsluttede prøve på Danskuddannelse 3, modul 5. Du kan blandt andet bruge PD3 til at søge om dansk statsborgerskab. Gebyret for selvstuderende er 1389 kr.

Tilmelding til PD3

 

Prøve i Dansk 2

Skriftlig del afholdes 13. maj 2020

PD2 er den afsluttende prøve på Danskuddannelse 2, modul 6. Du kan blandt andet bruge PD2 til at søge om permanent opholdtilladelse. Gebyret for selvstuderende er 1389 kr.

Tilmelding til PD2

 

Prøve i Dansk 1

Skriftlig del afholdes 14. maj 2020

PD1 er den afsluttende prøve på Danskuddannelse 1, modul 6. Du kan blandt andet bruge PD1, når du søger job. Gebyret for selvstuderende er 1389 kr.

Tilmelding til PD1

 

Alle mundtlige prøver afholdes 8.-19. juni 2020

Husk!

Ved både den skriftlige og den mundtlige danskprøve skal du vise gyldig billed-ID for at få lov at deltage i eksamen. Læs mere om kravene til legitimation.

Prøverne afholdes efter bestemmelserne i prøvebekendtgørelsen og karakterbekendtgørelsen. Læs mere på ministeriets hjemmeside.

Medborgerskabsprøven

Medborgerskabsprøven afholdes 3. juni 2020 kl. 11:00

For at få permanent opholdstilladelse skal udlændinge i Danmark bl.a. opfylde 2 ud af 4 betingelser. Man kan opfylde en af disse betingelser ved at bestå Medborgerskabsprøven. Man vil blive testet i danske samfundsforhold, dansk kultur og historie.

Prøven er en multiple choice-test med 25 skriftlige spørgsmål. Man skal svare rigtigt på minimum 20 spørgsmål for at bestå.

Tilmelding til
Medborgerskabsprøven

 

Indfødsretsprøven

Indfødsretsprøven afholdes 3. juni 2020 kl. 13:00

Indfødsretsprøven er en prøve i samfundsforhold i Danmark, dansk kultur og historie. Udlændinge i Danmark skal bestå Indfødsretsprøven og opfylde en række andre betingelser for at få dansk statsborgerskab.

Prøven er en multiple choice-test med 40 skriftlige spørgsmål. Man skal svare rigtigt på minimum 32 spørgsmål for at bestå.

Tilmelding til
Indfødsretsprøven

 

Tilmeldingsfrist: 29. april 2020