Benyt ​FVU dansk til uddannelse og job

FVU er en forkortelse for “Forberedende voksenundervisning” og er et gratis tilbud for dig, der vil blive bedre til at læse og skrive dansk.

UCplus Dansk tilbyder 3 FVU-danskkurser:

FVU-start – et forberedende kursus til FVU-læsning. Kurset er målrettet udlændinge med basale danskkundskaber og fokus er på mundtlige færdigheder.

FVU-dansk – et kursus opdelt i 4 trin. For hvert trin bliver du bedre til at læse og skrive. Hvert trin afsluttes med en trinprøve, før du rykker videre til næste trin.

FVU-matematik – et kursus opdelt i 2 trin. For hvert trin bliver du bedre til at arbejde med hverdagssituationer med tal-spørgsmål.

 

Øvrige FVU-kurser:

FVU-engelsk – et kursus for dig, der har lyst til at blive bedre til tale, læse og skrive på engelsk fx i forbindelse med dit arbejde.

FVU-digitalt – et kursus for dig, der har lyst til at blive mere fortrolig med de digitale platforme i Danmark og på dit arbejde.

FVU-danskkurser (6)

FVU-undervisningen er delt op i trin, og hvert trin afsluttes med en trinprøve, før du rykker videre til næste trin.

På FVU har vi fokus på de tekster, som er vigtige for dig. På alle arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner skal man læse, skrive og forstå tekster. Det er de tekster, du møder i hverdagen, som vi arbejder med på FVU.

Gennemførte FVU-kurser kan bl.a. bruges til:

– Søge om permanent opholdstilladelse i Danmark med FVU-læsning trin 2 og 3

– Søge om dansk statsborgerskab med FVU-læsning trin 4

– Kombinerer FVU-læsning trin 4 med FVU-matematik trin 2 og søg ind på en erhvervsuddannelse.

Du kan tage FVU-danskkurser i UCplus’ lokaler i København, Skovlunde, Greve, Aarhus, Silkeborg og Ringkøbing.

Vi har hold som består af en kombination online undervisning og klasseundervisning dag eller aften.

Du kan også tage FVU-danskkurser 100% online.

Det vælger du efter din forsamtale.

Dig der kan noget dansk i forvejen, men som gerne vil blive bedre til at læse og skrive.
FVU kan også være et supplement til Danskuddannelsen.

Når du har tilmeldt dig her på siden, ringer vi til dig og inviterer dig til en forsamtale. Til samtalen taler vi om din baggrund og kvalifikationer og hjælper dig med at finde det rigtige FVU-danskkursus for dig. Herefter kan du begynde på et FVU-danskkursus.

Du kan finde vores FVU driftsoverenskomst her.

Vil du være FVU-kursist?

Tilmeld dig FVU her, så kontakter vi dig inden for 2-5 hverdage og inviterer dig til en forsamtale.

Du kan også tilmelde dig via tlf: 44 87 01 66​

Brug et FVU-kursus i dansk til uddannelse og job

Har du spørgsmål​ angående et FVU danskkursus? Ring til os på 44 87 01 66

Med Forberedende Voksenundervisning i dansk kan du gøre dig selv mere klar til den rette uddannelse eller det rette job, hvor der kræves grundlæggende danskkundskaber.

Når du har taget FVU i dansk, kan det eksempelvis blive nemmere for dig at:

  • Tage en almen voksenuddannelse
  • Tage en arbejdsmarkedsuddannelse (også kaldet en “AMU”)
  • Tage en erhvervsuddannelse for voksne (også kalde en “euv”)

De forskellige uddannelsesmuligheder kan du se på UG.dk, hvor du kan vælge og læse om den retning, du har lyst til at benytte dig af.

Derudover kan FVU i dansk også hjælpe dig med jobmulighederne i Danmark. Det kan en FVU for det første ved at gøre det nemmere for dig at tage en uddannelse på dansk. For det andet, så tales og skrives der i dansk sprog på mange jobs i Danmark. En potentiel arbejdsgiver sætter pris på, at du er god til sproget. Det kan også give en bedre synergi mellem de øvrige kollegaer.

FVU dansk til job og uddannelse

FVU dansk gør det nemmere at opbygge et netværk i Danmark

Udover karrieremulighederne forbundet med at være god til at tale og skrive dansk, så kan FVU hjælpe dig med at få venner. En FVU kan altså være en byggesten til at udbygge et socialt netværk i Danmark. Selvom mange danskere er gode til at tale engelsk, så giver det alligevel flere muligheder, når I kan tale dansk sammen. Du vil for eksempel kunne følge med i danske nyheder og ting der sker i Danmark. På den måde bliver det lettere at socialisere og tale med om de aktuelle begivenheder og emner, der rør sig. Det gør det nemmere at komme ind i sociale cirkler i Danmark og derved opbygge et netværk i Danmark.

Et godt eksempel er Dronningens nytårstale, som afholdes én gang årligt nytårsaften. Her fortæller Dronningen om de ting, der har rørt sig i løbet af året, og mange danskere har en tradition om at høre denne tale. Det er ofte et af de større samtaleemner efterfølgende talen.

Sportsklubber, barer og caféer er eksempler på steder, hvor man kan møde nye bekendtskaber og få venner. Danmark har et godt foreningsliv, og du kan med fordel melde dig til fodbold, badminton, klatring eller andre hobbyer som du finder interessante. Her tales der ofte dansk, og derfor vil du føle dig mere inkluderet, hvis du også kan tale sproget.

Brug en FVU dansk i samfundet til at møde venner

Tag FVU dansk online

Hos UCplus Dansk tilbyder vi, at du kan tage FVU 100% online. Det betyder, at du kan sidde hjemmefra – eller på hvilken som helst anden type af lokation – og tage kurset. På den måde giver det dig fleksibilitet, da du ikke skal møde fysisk op, men kan være med online på computeren, når det passer dig. Når du tager et kursus online, så sparer du også transporttid frem og tilbage, hvilket for mange kan være en fordel, hvis du eksempelvis har børn eller bare har en travl hverdag generelt.

FVU online hjemmefra på sofaen

Bliv bedre til at læse og skrive på dansk

Det er fantastisk at kunne kommunikere på skrift. Hvis du kan læse og skrive dansk, så kan du kommunikere med danskere og dansktalende på mail, i breve, på sociale medier og i arbejdsrelaterede sammenhænge. Derudover har Danmark nogle gode danske forfattere – både gamle og moderne, som du kan læse, hvis du bliver god til dansk. Jo bedre du er til at læse et sprog, desto bedre vil du være til at fange alle de forskellige nuancer.

Ved at deltage på FVU dansk, så kan du forbedre din læsning af dansk, og dermed bedre forstå, hvad folk kommunikere på skrift. Vi glæder os til at byde dig velkommen på FVU i dansk på et af vores UCplus Dansk sprogcentre i København, Skovlunde, Greve, Aarhus og Silkeborg.

Læsning og skrivning på dansk